torsdag 31 maj 2007

Finfrämmat

Noterade via regeringens hemsida att Kinas president ska komma på statsbesök i juni, för första gången någonsin. En liten fundering kring det - hade det varit förra året, under den socialdemokratiska regeringen och med GP som värd, undra vilket ramaskri det hade blivit från borgerligheten då... En annan fundering: så den kinesiska presidenten är ok, men den palestinska folkvalda regeringen ska isoleras? Rimligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast med tanke på lejonborgs vurmande för Kina så är det ju inte så konstigt att dom tar emot en diktator som är kapitalist. Eftersom kapitalism är samma sak som demokrati för regeringen.

Anonym sa...

Varför pratar ingen i alliansen om kvinnornas situation i Kina och nämner att bara den i sig är ett skäl till avståndstagande från landets diktaturregim?
Ser man genom fingrarna på vidriga tvångsaborter på höggravida kvinnor?
Det kan väl aldrig vara så att kvinnoförtryck i ett land bara är intressant och värt att nämna när man kan använda det som ett svepskäl för att bomba civila eller bojkotta demokratiskt valda regeringar?
Det har inte blivit ett dugg bättre sen 80-talet, då Ceasescu, en man som stiftade lagar som förbjöd abort och gjorde det straffbart att använda preventivmedel, som tvingade kvinnor att göra obligatoriska graviditetstest en gång i månaden fick serafimerordern av kungen och bjöds på operan av Fälldin.Hela Västvärldens ledare gullade med honom.

Det är tydligen så att förtryck mot och kränkningar av kvinnors mänskliga rättigheter är intressant att ta upp när det passar ens egna politiska syften, gör det inte det är man tyst och ser genom fingrarna....

Bloggar